Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
L'estrany

L'estrany

En un país abatut per una sobtada i dura dictadura, en Daniel i la seva mare sobreviuen com poden, amb el pare tancat a la presó i sense recursos. L'arribada d'un ancià a la casa com a llogater fa que en Daniel se senti atret per la personalitat del nouvingut i que aquest es converteixi en la seva obsessió, sobretot quan li proposa llegir llibres prohibits, com Moby Dick, però encara més quan el noi descobreix, casualment, que el motiu que fa que l'ancià coixegi és que porta una cama de metall, en la qual guarda uns papers misteriosos.
En un país abatut per una sobtada i dura dictadura, en Daniel i la seva mare sobreviuen com poden, amb el pare tancat a la presó i sense recursos. L'arribada d'un ancià a la casa com a llogater fa que en Daniel se senti atret per la personalitat del nouvingut i que aquest es converteixi en la seva obsessió, sobretot quan li proposa llegir llibres prohibits, com Moby Dick, però encara més quan el noi descobreix, casualment, que el motiu que fa que l'ancià coixegi és que porta una cama de metall, en la qual guarda uns papers misteriosos. La fantasia d'en Daniel pren vida i es dispara. És evident que aquell home és un robot o un ésser d'un altre planeta. Des d'aquell dia en Daniel es convertirà en l'ombra del seu llogater fins a l'instant en què els extraterrestres vinguin a buscar-lo.
L'estrany és una novel·la que parla de la vida en temps de por i silenci, de la infància com a força vital en moments amargs, i, sobretot, del poder de la fantasia per enfrontar-se al més dur de l'existència: la falta de llibertat. El xoc de la realitat amb la fantasia crea un marc que permet mostrar una crua dissecció de qualsevol dictadura en contraposició amb els somnis i les esperances d'un nen, és a dir, amb l'esperança d'un futur que sembla prohibit.

Format

Jordi Sierra i Fabra

Lloc i data de naixement:: Barcelona, 26-7-47 (encara que ja fa temps que dic que he nascut a la Terra). Nom i cognoms: Jordi Sierra i Fabra Titulació acadèmica: Cap (bé, el Batxillerat superior, sí) Lloc de treball: A casa i a la resta del món. Premis obtinguts : 17 primers i un grapat de llistes d'honor, nominacions, llibres d'or, etc. Obres publicades: 250 fins a la primavera de 2003. (Vegeu http://www.sierraifabra.com/cat.htm) Aspectes personals: Vinc del món de la música, i ella és la meva energia. Viatjo constantment arreu del món. Quan sóc a casa, vaig cada nit al cine, I escric perquè és l'únic que sé fer i és la meva passió i la meva vida.

Recursos

Libros similares