Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
facebook twitter pinterest linkedin

Barcanova i el premi Atrapallibres

Dues obres publicades per Editorial Barcanova, com ara Contes de casa i el còmic Fora de lloc, són candidates a la nova edició  dels Premis Atrapallibres, que començaran a desplegar el seu camí en les pròximes setmanes. Un jurat format per milers de nens i nenes serà l’encarregat de triar les obres guanyadores, però fins que això no passi, aquests dos títols serviran perquè els joves lectors puguin passar una bona estona durant el curs vinent.

21-06-2023

Barcanova i el premi Atrapallibres

Els Premis Atrapallibres i Protagonista Jove, convocats pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (IBBYcat), són una activitat de foment de la lectura que convida els infants i els joves d’entre 9 i 16 anys a esdevenir jurat d’uns premis literaris. Els seus objectius són aquests:

  • Promoure la lectura, en llengua catalana, actual i de qualitat, entre el nombre més gran possible d’infants i joves.
  • Proposar-los una experiència lectora motivadora que els ofereixi l’opció de convertir-se en jurat d’un premi literari que va més enllà del seu centre escolar, llibreria o biblioteca.
  •  Donar valor i veu a l’opinió dels infants i joves com a lectors.
  •  Contribuir a la seva formació literària a partir d’una lectura analítica, crítica i reflexiva, i de la pràctica de la conversa literària.
  • Reconèixer les millors obres de literatura infantil i juvenil publicades en català durant l’any anterior a la convocatòria dels Premis.

En aquest enllaç es poden consultar tots els finalistes de la pròxima edició, i en aquest altre hi ha les bases de participació i altres informacions d’interès per poder divertir-se amb la lectura d’uns títols especialment seleccionats pels responsables de l’Ibbycat.

Contes de casa, seleccionat en la categoria de 9 anys, és un recull de contes, escrits per Salvador Comelles, que narren les històries increïbles que, sovint, amaguen els objectes quotidians. El llibre, il·lustrat per Sandra Aguilar, conté una bona dosi d’humor i ens descobreix que no cal anar gaire lluny perquè passin coses extraordinàries. Tot seguit us oferim dues mostres d’aquests relats.

Fora de lloc és una novel·la gràfica de la qual se n’acaba de presentar la continuació: Mossegar la poma. La Jen, la noia protagonista, és, en certa manera, el reflex de la seva creadora (la dibuixant Lucy Knisley) i es converteix en un personatge inoblidable, amb el qual es poden identificar, fàcilment, els seus lectors i lectores.

Tenim, gairebé un any per davant, per poder fruir d’uns llibres molt especials. I, des de Barcanova, estem molt contents de saber que els lectors –el jurat més autèntic– podran dur a terme el seu propòsit, tot recreant-se, al mateix temps, amb la lectura d’històries molt adequades a cada franja d’edat.

Sección

Premios

Temas

Cómic Relatos

El nostre blog