Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
facebook twitter pinterest linkedin

Una distopia amb premi

La captura és el títol de la novel·la guanyadora de l’edició més recent del Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya, que ja està disponible a totes les llibreries.

29-11-2022

Una distopia amb premi

L’escriptora andorrana Mariona Bessa és l’autora d’aquesta obra, de la qual diu el següent: «Hi he plasmat alguns dels temes que m’atrauen més, com ara la ficció climàtica, els viatges en el temps i el poder de l’amor». A aquesta jove autora, biòloga de professió, l’apassionen les lletres i les ciències i, per descomptat, la possibilitat de combinar totes dues coses.

Bona lectora des de ben petita, la lectura sempre l’ha fet viatjar per diferents realitats, i escriure és, per a ella, una manera de transmetre un missatge, expressar inquietuds i arribar a les persones. La captura, la seva segona novel·la després d’haver rebut guardons pels seus relats curts, és una distopia que entronca amb la llarga tradició del gènere i connecta molt bé amb algunes de les trames més conegudes de les sèries de televisió que tant agraden als públics de totes les edats.

La història de La captura la protagonitza l’Ona, la qual un bon dia es desperta en una ciutat convertida en ruïnes. L’última cosa que recorda és que, passejant amb la seva família, va veure, de sobte, una mena de núvols grisos que engolien una dona i capturaven la seva mare. Ara, tota la gent ha desaparegut, algú s’ha endut el seu germà i no reconeix la seva ciutat. Amb l’ajuda del Guilem i l’Àlec, dos nois amb unes habilitats extraordinàries, entendrà què ha passat i descobrirà el Do que ella també posseeix, un Do molt poderós que pot canviar-ho tot i en el qual haurà de confiar per salvar la seva vida i, potser, la de tota la humanitat.

Benvinguts i benvingudes a un futur que, tal vegada, tenim a tocar.

Sección

12-anys

Temas

Fantasía

¿Te gustaría saber más sobre este libro?

Ir a la ficha

El nostre blog