Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
facebook twitter pinterest linkedin

Activitats per gaudir dels clàssics de la literatura

La millor manera d’endinsar-se en els títols imprescindibles de la literatura universal és descobrir-los en la col·lecció «Clàssics a Mida», en la qual Editorial Barcanova ofereix cada any adaptacions de novel·les inoblidables.

12-01-2021

Activitats per gaudir dels clàssics de la literatura

I per fer-ho encara més fàcil, posem a l’abast de tots vosaltres uns materials elaborats amb molta cura, que ofereixen activitats de tot tipus per treure més profit d’aquesta experiència lectora.

Els materials didàctics associats als llibres d’aquesta col·lecció, en format PDF descarregable, us permetran viatjar, d’una manera molt entretinguda i estimulant, a les clavegueres de París, naufragar a una illa perduda, creuar els oceans i gaudir de moltes altres aventures que us acompanyaran al llarg de tota la vida.

Els miserables

Els miserables és, sens dubte, l’obra més coneguda de Victor Hugo, que es va convertir en un clàssic de la literatura des del mateix moment de la seva publicació. Alguns moments narratius són d’una força tan extraordinària que romanen gravats en la memòria dels lectors. No és estrany que Els miserables no hagi deixat mai de ser una novel·la immensament popular i que hagi estat una de les obres més adaptades de la història del cinema i hagi, fins i tot, donat peu a un dels musicals més famosos de tots els temps.

Les  il·lustracions són de David Sierra. Mireu quines activitats hem preparat.

 

El llibre de la selva

Mowgli és un nen molt petit que és trobat per una bandada de llops enmig de la selva, que el salven de les urpes del temut Shere Khan, un enorme i ferotge tigre. Amb els llops i amb altres animals de la selva, com l’os blanc Baloo o la pantera Bagheera, creixerà i viurà moltes aventures. A més a més de conèixer la seva història, també coneixerem la d’en Rikki-tikki-tavi, una mangosta molt valenta o la història d’en Toomai, un nen que somia ser un domador d’elefants.

Clàssic de Rudyard Kipling il·lustrat per Ximena Maier, amb un munt d’activitats en aquest enllaç.

 Mar i cel

Aquesta obra és una de les tragèdies romàntiques més conegudes d’Àngel Guimerà, que consolidà la seva carrera com a dramaturg i li donà fama internacionalment.
L’obra narra l’amor impossible entre un pirata sarraí i una jove cristiana. Ambdós intueixen que la seva història els arrossega cap a un desenllaç terrible, però malgrat això prenen la decisió d’arribar fins al final.

Amb il·lustracions de Montse Español.

Robinson Crusoe

Les aventures de Robinson Crusoe comencen un dia en què el protagonista, desobeint la voluntat del seu pare, que vol que estudiï lleis, decideix acompanyar un amic en un viatge per mar. Aquesta primera experiència desperta en el jove ànsies per conèixer món: Robinson s’embarcarà en diferents expedicions. En un d’aquets periples, el vaixell mercant en el qual viatja naufraga i el jove mariner és l’únic supervivent. Perdut en una illa deserta, haurà de sobreviure a les necessitats més elementals de la vida i superar nombroses adversitats: tempestes, fam i, sobretot, solitud. Una solitud que l’acompanyarà durant més de vint-i-vuit anys.

Amb il·lustracions de Pedro Simón.

Llibre de les bèsties

Ramon Llull va escriure aquesta història fa més de 700 anys i la va incloure en el llibre Fèlix o Llibre de Meravelles. Amb aquesta obra, Llull volia que els homes canviessin les seves conductes equivocades. I, per fer-ho d’una manera fàcil, va fer servir un recurs molt habitual a l’època: les faules. En aquesta narració, els animals reprodueixen de manera simbòlica el comportament de la societat humana. Després de l’elecció del Lleó com a rei, l’astuta Guineu ordeix un seguit d’intrigues per aconseguir el control del poder.

Il·lustrat per Gisela Bombilà

Dràcula

Jonathan Harker, un agent immobiliari, viatja a Transsilvània per atendre els negocis d’un estrany noble romanès. El jove Jonathan acabarà essent presoner del comte Dràcula i descobrint, a poc a poc, la terrible naturalesa del seu segrestador i els seus plans per estendre el seu poder des de Londres i crear altres éssers de la seva mateixa espècie.

Aquesta obra és una adaptació de Drácula, el famós clàssic de Bram Stoker, que conserva tots els seus matisos i la tensa atmosfera de misteri tan característica. Amb il·lustracions de Javier Olivares, aquí trobareu les activitats.

Cyrano

Cyrano de Bergerac és una de les obres de teatre franceses més populars de tots els temps. Edmond Rostand va saber crear un personatge inoblidable, amb les característiques següents: fatxenda i, alhora, tendre; duelista i bel·licós, però d’una gran noblesa; hàbil tant amb l’espasa com amb la paraula; profundament enamorat, però acomplexat per un nas excessiu. I, sobretot, capaç del sacrifici més gran.

Amb il·lustracions de Jordi Vila Delclós

Dr Jekyll & Mr Hyde

«Vaig estar-me uns moments davant del mirall…», diu en Henry Jekyll en la seva confessió. Sembla que vulgui esbrinar qui hi ha a l’altre costat del mirall. Soc jo el qui s’hi reflecteix o és l’altre que és dins meu? Com soc realment? Com vull ser? Com creuen que soc, els altres? Totes aquestes preguntes se les va plantejar també Robert L. Stevenson quan va decidir escriure aquesta novel·la. Una novel·la que no deixa impassible ni un segon el lector i manté l’interès fins a l’última página.

Il·lustrat per Xavier Bonet, aquí podeu veure les activitats.

 Aquí podeu descobrir tots els títols d’aquesta col·lecció, que no para de créixer.

Sección

¿Te gustaría saber más sobre este libro?

Ir a la ficha

El nostre blog