Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
facebook twitter pinterest linkedin

2 d’abril, un dia molt especial

Com cada any, des de 1967, The International Board on Books for Young People (IBBY) celebra el 2 d’abril el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, com a homenatge a l’escriptor danès Hans Christian Andersen, que va néixer un 2 d’abril de l’any 1805. És autor de contes inoblidables com «L’aneguet lleig», «La sireneta» o «El soldadet de plom». Tenim unes quantes propostes perquè pugueu celebrar amb nosaltres aquest dia tan especial.

30-03-2023

2 d’abril, un dia molt especial

A partir de 3 anys

A la part inferior del món, en l’immens continent gelat que és l’Antàrtida, hi viu un petit pingüí anomenat Plume. El Plume no és el típic pingüí antàrtic, no. De fet, el distingireu per la ploma groga que porta al cap, perquè està avorrit del blanc i del negre. Tampoc no li agrada passejar-se arrossegant les potes ni dormitar tot el dia als icebergs. Ell prefereix cuinar, llegir i fer paracaigudisme. I desitja tant poder volar que un bon dia decideix pujar a l’Albatros Exprés i fer la volta al món.

Primers lectors

Us presentem dos llibres molt apropiats per als qui comencen a llegir, amb lletra de pal i text rimat. La col·lecció «Petit Camelot» arrenca amb dues històries protagonitzades per l’Artur, la Ginebra, el Merlí i companyia. Aquesta espasa sí que arrasa! i Màgia potàgia us endinsaran en el món de les llegendes artúriques d’una manera molt divertida, amb unes il·lustracions plenes de sorpreses.

A partir de 10 anys

Us imagineu que un dia, durant una classe avorridíssima, la professora marxa de l’aula i no torna? Seria fantàstic, oi? Bé, però potser seria una mica estrany, no trobeu? Doncs això mateix pensen la Noela, la Xeila, l’Aldán i l’Héitor quan, després de molta estona, la Xoana, la seva professora de l’aula de suport, no torna. Als passadissos hi ha molt silenci, alguna cosa no va bé. Decidits a esbrinar què està passant, a internet han llegit una notícia impactant: la seva escola ha estat segrestada i tots els alumnes estan retinguts al menjador. Ells quatre són els únics que han passat desapercebuts.

És una novel·la de l’escriptora gallega Antía Yáñez que no deixarà ningú indiferent, per l’humor i la tendresa amb què tracta les persones especials.

A partir de 12 anys

Fa un any que en Marcel i la seva mare viuen a Orzac, a la caseta dels afores del poble que els va deixar la tia Rose quan va morir. A en Marcel li agrada molt aquell poble situat al peu d’un volcà apagat. Hi ha dues coses que l’ajuden a passar l’estona: la biblioteca de la tia Rose i la Casa de les Acàcies, una casa antiga amb un jardí immens, que el té fascinat. La casa sempre està tancada, fa anys que no hi viu ningú, i el jardí està abandonat. Però en Marcel ha trobat un lloc per on ficar-s’hi. És el seu gran secret. Un dia, però, la reixa de l’antiga casa s’obre i apareix un cotxe... A partir d’aquest moment, les coses es complicaran: La Casa de les Acàcies estarà en perill i la vida d’una persona també.

Es tracta d’una nova edició d’un clàssic del catàleg d’Editorial Barcanova, una novel·la de Mercè Canela que ha tingut moltes reimpressions i amb la qual s’ho han passat molt bé milers de lectors. 

Temas

El nostre blog