Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
El llibre de les endevinalles 2

El llibre de les endevinalles 2

Autor/a Carme Alcoverro
Il·lustrador/a Lucía Serrano

Aquest llibre conté una selecció de més de 400 endevinalles de tots els països de parla catalana. Està organitzat en nou blocs temàtics precedits d'il·lustracions que representen escenes de la vida d'una família durant el curs de l'any: de la tardor a l'estiu.

Aquest llibre conté una selecció de més de 400 endevinalles de tots els països de parla catalana. Està organitzat en nou blocs temàtics precedits d'il·lustracions que representen escenes de la vida d'una família durant el curs de l'any: de la tardor a l'estiu. Les endevinalles es refereixen a coses diverses: des del cos humà i les coses de casa, fins als animals domèstics i les plantes. I també n'hi ha moltes d'estris del món rural gairebé desapareguts. Proveu de descobrir-ne el significat amagat -les il·lustracions us hi ajudaran-, memoritzeu-les i proposeu-les als de casa, als amics o a l'escola per veure si se'n surten. I, ara, a endeviniar!

Format

Carme Alcoverro

Nom: Carme Alcoverro i Pedrola Data de naixement: 27 de setembre de 1950. Lloc : Gandesa (Terra Alta). Professió : professora d'ensenyament secundari i directora de la revista Escola Catalana que edita Òmnium Cultural. Àmbits de treball: col·laboradora habitual de revistes pedagògiques i diaris sobre temes de didàctica de la llengua i la literatura, i educació i pedagogía en general. Imparteix cursos i dóna conferències i es consellera i membre del jurat dels Premis Baldiri Reixac. Alguns dels llibres publicats: -ORIENTACIONS PER L'ENSENYAMENT DE LA LLENGUA CATALANA A L'EGB, 1976. -LLEGIR PER ESCRIURE. ESCRIURE PER LLEGIR. TALLERS LITERARIS A L'ENSENYAMENT SECUNDARI, 1993. Premi Barcanvoa a la Renovació Pedagògica 1991. Literatura infantil i juvenil: -COLL DE CARABASSA, BOCA DE SERPENT... RECULL D'ENDEVINALLES., 1981. -SONETA, VINE'M A L'ULL. CANÇONS DE BRESSOL I MOIXAINES, 1982. -CATRIC, CATROC, ENCÉN-TE FOC. CANÇONS MÀGIQUES DE TRIAR DE BURLA..., 1983.

Lucía Serrano

Lucía Serrano va néixer a Madrid l'any 1983. Des de petita va decidir que seria rondallaire. Quan va fer divuit anys, va començar a estudiar Belles Arts i, en acabar la carrera, es va traslladar a Barcelona, la ciutat on encara viu. Durant aquest temps ha après de grans mestres de la il·lustració, ha pogut publicar molts contes i ha rebut diferents premis: Premio Fundación Cuatrogatos (2016), Premi Junceda (2012), XIII Premio A la Orilla del Viento (2009) i Premio Princesa de Éboli (2008).

Temàtica

Endevinalles

Recursos

Libros similares