Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
Històries de detectius

Històries de detectius

Il·lustrador/a Óscar T. Pérez
Adaptació Miquel Pujadó

La literatura policíaca com a tal neix a mitjans del segle XIX, a remolc de l'interès, més o menys morbós del públic pels crims i els casos policials.

La literatura policíaca com a tal neix a mitjan del segle XIX, a remolc de l'interès, més o menys morbós del públic pels crims i els casos policials. Aquesta és una selecció de set narracions, obra de quatre autors fundacionals i representatius del gènere protagonitzats per grans detectius: Edgar Allan Poe, Sir Arthur Conan Doyle, Maurice Leblanc i Gilbert Keith Chesterton, creadors respectivament, d'Auguste Dupin, Sherlock Holmes, Arsène Lupin i el pare Brown.

Format

Edgar Allan Poe

Edgar Allan Poe (Boston, 1809 - Baltimore, 1849). Orfe de mare i abandonat pel pare quan Edgar tenia un any, va ser adoptat per un negociant de tabac, John Allan, que li va proporcionar una acurada educació als Estats Units, i després, a Escòcia i Anglaterra, on va conèixer la literatura romàntica del moment. A la Universitat va ser un estudiant brillant però busca-raons, i va contreure molts deutes. Expulsat de la Universitat, es va allistar a l'exèrcit. A Nova York, va publicar un primer volum de versos i va començar a escriure per a diverses publicacions. Ben aviat, Edgar Allan Poe va ser considerat un dels crítics, escriptors i conferenciants més importants del moment. Tot i això, la seva afició a l'alcohol el va portar a un procés d'autodestrucció que, al capdavall, li va causar la mort: va morir de "delirium tremens" en un hospital de Baltimore.

Maurice Leblanc

Arthur Conan Doyle

Gilbert Keith Chesterton

Temàtica


Recursos

Libros similares