Des dels seus inicis, el Premi Barcanova de literatura infantil i juvenil respon a la voluntat d´aplegar, a l´entorn de la literatura, tots aquells que hi tenen molts a dir: autors, il·lustradors, professionals de la literatura infantil i juvenil, docents i llibreters.

Consolidat i reconegut, el Premi està destinat a fomentar la creació literària en llengua catalana, amb la voluntat de difondre el gust per la lectura i potenciar la creació de lectors. S´adreça específicament als lectors infantils i juvenils de tots els territoris de parla catalana.

La dotació econòmica, és de 10.000 euros per l´obra guanyadora de la modalitat infantil i de 10.000 euros per l´ obra guanyadora de la modalitat juvenil.

Volem destacar l´escultura dissenyada com a guardó per als guanyadors:
l´escultura «Lletres al Vent», de l´artista Miquel Aparici, que representa la força de la literatura movent el vaixell de la nostra societat.

Els autors i autores guanyadors o finalistes del Premi Barcanova de literatura infantil i juvenil són els següents:
Jaume Cela, Maria Carme Roca, Joan Bustos, Aina Sastre, Rubèn Montañá i Ros, Dolors Garcia i Cornellà, Margarida Aritzeta, Jordi Folck, Maria Mercè Roca, Miquel Pujadó, Jordi Sierra i Fabra, Francesc Gisbert, Santi Baró Raurell, Maria Espluga Solé, Carles Sala i Vila, M. Àngels Juanmiquel, Josep Sampere Martí, Dolors Garcia i Cornellà, Gemma Pasqual Escrivà, Carles Sala Vila, Eulàlia Canal, Santi Baró, Joan de Déu Prats, Jordi Folck, Enric Lluch, Antoni Oliver Ensenyat, Dolors Garcia Cornellà, Teresa Broseta i Xavier Bertran.

QUI SOM? | CONTACTA | AVÍS LEGAL | WEBS BARCANOVA | MAPA WEB | © EDITORIAL BARCANOVA, 2013