Número 5. El submarí perdut
Autor/a: Llort, Lluís
Il·lustracions: Malet, Oriol
Col·lecció: Antaviana
Codi comercial: 1452180
Ressenya: Nuno Peixoto és un jove científic que relata amb un ritme trepidant les aventures en què es veu immers quan decideix seguir la pista d'una mena d'invent denominat «líquid transmatèric».
Nuno treu a la llum un sorprenent projecte secret que es va posar en marxa a l'illa de Madeira en plena Segona Guerra Mundial: una insòlita cursa entre sis submarins que havien de fer la volta al món. Nuno decideix seguir la pista quan descobreix que un dels submarins amaga un tresor d'origen dubtós.
Acabarà invertint més de dos anys, fent tres expedicions i demanant dos préstecs bancaris per buscar el tresor, ajudat per dos personatges molt seductors: Agripina, una bibliotecària molt i molt activa que busca emocions per animar la seva immediata jubilació, i Silvana Darinka, una jove de caràcter decidit que robarà el cor de Nuno.
El final de la novel·la presenta un annex: «L'hora de la veritat». Es tracta d'una guia capítol per capítol, que conté spoilers que expliquen detalls de la trama, dels personatges i d'algunes dades. Descobrirem què és real i què és inventat. També coneixerem algunes circumstàncies del procés de creació de l'obra, com si fos una mena de making off.
Gènere: Narrativa
Temàtica: Aventures
Valors i emocions - Interdisciplinarietat:
L'amistat i el compromís amb els altres. L'amor. La col·laboració.

La paròdia. La novel·la gràfica. Els personatges de ficció. La història i la cultura del segles XX i XXI.

QUI SOM? | CONTACTA | AVÍS LEGAL | WEBS BARCANOVA | MAPA WEB | © EDITORIAL BARCANOVA, 2013