Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
facebook twitter pinterest linkedin

Tots el dies són el Dia de la Dona

El 8 de març és el Dia de la Dona, com tota la resta de dies de l’any. Però avui es fa més palès. Per això hem seleccionat uns quants llibres del nostre catàleg, protagonitzats per dones però no solament adreçats a dones.

06-03-2022

Tots el dies són el Dia de la Dona

Pioneres és un llibre de Maria Mercè Roca, il·lustrat per Anna Grimal, que descobreix dones de totes de les edats (hi ha també una nena) que han estat valentes, brillants i obstinades. Es van obrir camí, de maneres molt diverses: pujant a l’Everest; esdevenint –alguna d’elles– la primera dona a entrar al cos de bombers; dirigint un sindicat, o enfilant-se a la part més alta d’un castell.

 

Si estem atents, podrem descobrir un grup de Dones extraordinàries que van canviar el món. Aquest llibre està escrit i il·lustrat per Kate Pankhusrt, descendent –ella mateixa– d’una de les pioneres del sufragisme. Trajectòries tan destacades com les de Jane Austen, Anna Frank, Frida Kahlo, Rosa Parks o Ammelia Earhart s’expliquen en unes pàgines plenes d’informació i dinamisme.

 

Les dones han patit diversos tipus de violència al llarg del temps, fins a convertir-se en víctimes de l’obscurantisme barrejat amb la superstició. L’ultima novel·la de Jordi Folck rescata, de l’oblit, històries molt fosques, de quan les dones eren considerades bruixes senzillament perquè sabien més coses que els seus coetanis masculins. La maledicció de les bruixes viatja al passat per tractar un tema molt candent, present a les xarxes socials. #noerenbruixes #erendones

Una dona inventora, molt joveneta, és la protagonista de la novel·la de Ruth Tormo que acaba d’arribar a les llibreries. Què hi tens al cap, Lis? És una història trepidant basada en la família Testa, la saga d’inventors més famosa del món, en la qual la Lis haurà de furgar en les seves arrels per saber si és digna hereva d’aquest cognom. El que li pugui passar està amagat en les pàgines d’aquesta novel·la.

Sección

Noticias

Temas

No ficción

El nostre blog