Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
facebook twitter pinterest linkedin

Poesia per a totes les edats

El 21 de març, declarat Dia Mundial de la Poesia, és una bona ocasió per gaudir d’un gènere minoritari però que tots volem tenir ben present.

18-03-2021

Poesia per a totes les edats

Els poemes de la nostra infantesa o els versos que ens han acompanyat al llarg de la vida, en moments dolços o de tristor, fan que ens aturem, un moment o altre, a obrir un llibre i gaudir de la poesia. Editorial Barcanova acull, en el seu catàleg, diverses propostes de llibres de poemes per a totes les edats, en formats ben diversos i amb boniques Il·lustracions.

Petits poemes per a nois i noies és una nova edició il·lustrada del que va ser el primer llibre de poemes infantils escrits per Joana Raspall, l’any 1987. La Joana deia que el que no es coneix no es pot estimar; si no coneixem la poesia des de petits, com volem que ens agradi de grans? Els seus poemes són plens de vida i de sentiments!

Laberint roig, de Ramon Besora, és un conjunt de poemes exquisits que concentren, en un mínim molt ben triat de paraules i versos, la vida i els seus múltiples matisos: els sons, els perfums, els colors de les estacions, el joc amb les paraules, les onomatopeies, la bona utilització de les metàfores, la venturosa gràcia de l’art.

 

Al cel cabretes…, de Lola Casas i Alfred Rodríguez Picó, i Big Bang. Astronomia i Poesia, de Lola Casas i Jordi Lopesino, són dos poemaris que barregen ciència i poesia i que tenen els fenòmens atmosfèrics i l’univers com a fils conductors. Tant l’un com l’altre han estat magníficament il·lustrats, respectivament, per Mercè Galí i per Gibet Ramon. El primer ens demostra que el cel és un escenari ple de sorpreses i ens fa descobrir, de la mà d’una poetessa i un meteoròleg que estimen el cel, que la meteorologia és plena de curiositats, de poesia i de música. El segon ens revela un univers ple de secrets i ens convida a mirar amunt, en fer-se de nit, i deixar que els ulls se’ns omplin de ciència, màgia, poesia i bocins d'estrelles.

   

Vida, història i temps són tres paraules que Àlex Broch, l'autor de l’Antologia poètica de Miquel Martí i Pol, ha escollit per definir la poesia d’aquest autor, el poeta més llegit, conegut i estimat de la poesia catalana contemporània.
La selecció i exposició d’aquests poemes, que respecta el moment en què l'autor els va concebre, vol mostrar i demostrar l'absoluta coherència interior, humana i poètica d'un home que ha fet de la seva vida poesia.

I per als que comencen a llegir, un parell de propostes: els Haikus d’animals són ideals perquè els més petits descobreixin la poesia. Aquests textos poètics, d'origen japonès, són fàcils de llegir i de comprendre pels lectors d'aquestes edats. Aquests haikus parlen d'animals molt propers que podem trobar al parc, al pati de casa o anant d'excursió.

Onze poemes és un recull d’alguns de populars i d'altres d'autors catalans, seleccionats per a nens i nenes que descobreixen la poesia. Dues obres de la col·lecció Bosc de colors, d’Ester Baldó, Rosa Gil i Maria Soliva, que busquen afavorir la lectura autònoma dels petits lectors, a les quals cada doble pàgina presenta el text d'una manera breu i escrit amb dues modalitats de lletra: de pal i lligada.

 

Sección

Noticias

Temas

Poesía

¿Te gustaría saber más sobre este libro?

Ir a la ficha

El nostre blog