Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
facebook twitter pinterest linkedin

Poesia i màgia

Immersos en un ambient de plena primavera, us preguntem: Hi ha res més apropiat per fruir de l’estació de les flors i el bon temps que la poesia?

10-05-2021

Poesia i màgia

No pot ser casualitat que, mentre a Girona se celebra la mostra Girona, temps de Flors, a Barcelona tingui lloc, des del passat divendres 7 de maig, el festival Barcelona Poesia, que aquest any arriba a l’edició número vint-i-quatre i que s’allargarà fins al 18 de maig!

És una oportunitat magnífica per endinsar-nos en aquest gènere que tantes emocions ens transmet i fer-ho amb un conjunt d’activitats ben diverses.

I és evident que la poesia no té edat. De ben petits sentim la crida de la sensibilitat poètica a través del llenguatge, en aprendre el significat de cada paraula, atents als seus sons i a les seves rimes. A Barcanova ho percebem així, i per això, en el nostre catàleg, hi podreu trobar una bona pila de llibres, per a diverses franges d’edat, que us ajudaran a despertar l’interès per la poesia.

De 3 a 6 anys:

Laberint roig, de Ramon Besora, amb il·lustracions d’Àfrica Fanlo

 Ramon Besora ha fet una llarga caminada fins a arribar a aquest poemari lluminós i tendre, que és el resultat d’una llarga relació d’amor amb les paraules i el joc poètic que se’n deriva. Laberint roig és un conjunt de poemes exquisits que concentren, en un mínim molt ben triat de paraules i versos, la vida i els seus múltiples matisos: els sons, els perfums, els colors de les estacions, el joc amb les paraules, les onomatopeies, la bona utilització de les metàfores, la venturosa gràcia de l’art.

 

De 6 a 8 anys:

 Petits poemes per a nois i noies, de Joana Raspall

Es tracta d’una nova edició del que va ser el primer llibre de poemes infantils escrits per Joana Raspall, l’any 1987. La Joana deia que el que no es coneix no es pot estimar; si no coneixem la poesia des de petits, com volem que de grans ens agradi? Els seus poemes són plens de vida i de sentiments!

Al cel cabretes… de Lola Casas i Alfred R. Picó

 El cel és un escenari ple de sorpreses! Una poetessa i un meteoròleg que estimen el cel ens fan descobrir que la meteorologia és plena de curiositats, de poesia i de música.

 

 Big Bang. Astronomia i Poesia, de Lola Casas i Jordi Lopesino, amb il·lustracions de Gibet Ramon.

 L’univers és ple de secrets! Quan es fa de nit, mira amunt i deixa que els teus ulls s’omplin de ciència, màgia, poesia i bocins d’estrelles.

 

 A partir de 14 anys:

 Antologia poètica, de Miquel Martí i Pol.

 Vida, història i temps són les tres paraules que l’autor d’aquesta antologia ha escollit per definir la poesia de Miquel Martí i Pol, el poeta més llegit, conegut i estimat de la poesia catalana contemporània. La selecció i exposició dels poemes d’aquesta antologia, que respecta el moment en què l’autor els va concebre, vol mostrar i demostrar l’absoluta coherència interior, humana i poètica d’un home que ha fet de la seva vida poesia. La tria ha estat a cura d’Àlex Broch, prestigiós crític literari i profund coneixedor de l’obra de Miquel Martí i Pol. 

 

 

Esperem que, llegint aquests llibres, us ho passeu tan bé com nosaltres!

Temas

Poesía

¿Te gustaría saber más sobre este libro?

Ir a la ficha

El nostre blog