Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
facebook twitter pinterest linkedin

Més enllà de la boira

Ledicia Costas és una de les autores més guardonades de la literatura infantil i juvenil, i ara presenta la seva última novel·la, El nen de foc, amb aroma de clàssic.

15-12-2022

Més enllà de la boira

Es tracta d’una obra que es pot llegir en tres llengües: en gallec gràcies a Editorial Xerais, en castellà gràcies a Anaya Infantil y Juvenil, i en català de la mà d’Editorial Barcanova. El nen de foc és una història atemporal que seduirà els lectors de moltes llengües, com ha passat amb altres títols d’aquesta escriptora, la qual està acostumada a formar part dels rànquings més prestigiosos de la literatura infantil i a sumar premis cada cop que publica un nou llibre.

En aquest cas, Morgan és el protagonista d’una novel·la que es llegeix en un sospir i que fa que tinguis la sensació d’haver passat una bona estona amb tot un clàssic. Aquest nen peculiar, essent un nadó, va aparèixer en una cistella davant la casa de la senyora Culpepper, juntament amb una nota que deia: «Porteu-me més enllà de la boira. Busqueu la casa de les tres germanes i digueu-los que soc el nen de foc».

Damunt l’espatlla dreta d’en Morgan hi ha sempre la Lluminària, una petita flama que només ell pot veure i amb qui pot parlar. I quan un matí la ciutat es desperta coberta per una espessa boira que no s’aixeca, sense cap rastre del sol, la Lluminària comença a apagar-se lentament.

Llavors és quan la senyora Culpepper recorda la nota que acompanyava en Morgan en el moment en què el va trobar, i el nen es prepara per emprendre un viatge més enllà de la boira. La Lluminària només podrà sobreviure en el cas que trobin la casa de les tres germanes.

El que no es poden imaginar els lectors és qui són, realment, aquestes tres dones.

Sou benvinguts i benvingudes a passar una bona estona amb aquest viatge. L’obra, a més a més, està il·lustrada, en aquesta edició, per Iván R, amb una barreja de delicadesa i poesia que fa escampar la boira.  

El nen de foc és una mostra més del mestratge de Ledicia Costas. I és que, en el catàleg de Barcanova, hi consten, des de fa anys, diverses obres seves, com ara aquestes: Escarlatina, la cuinera difunta, Jules Verne i la vida secreta de les dones planta i La balada dels unicorns. Cal esmentar, a més, que totes tres tenen en comú que han estat guardonades amb el Premio Lazarillo, la qual cosa fa que Ledicia Costas sigui l’única autora que ostenta aquest honor.

Temas

Aventuras

¿Te gustaría saber más sobre este libro?

Ir a la ficha

El nostre blog