Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
facebook twitter pinterest linkedin

Llibres per a un centenari

Amb la commemoració del centenari del descobriment de la tomba de Tutankamon, el món egipci torna a despertar l’interès de tothom. Us presentem una selecció de títols per a totes les edats, relacionats amb aquesta civilització mil·lenària.

03-11-2022

Llibres per a un centenari

La piràmide misteriosa

978-84-489-5520-5, 32 pàgines

Durant un viatge a Egipte, uns nois decideixen explorar la Gran Piràmide. Que potser no hi han pensat, en els perills que hi ha en aquesta mis­teriosa piràmide? Segueix les seves aventures i les dels habitants que s’amaguen darrere els murs!

Un munt d’històries s’esdevindran davant teu. Caldrà que les llegeixis i les rellegeixis per des­cobrir tots els secrets que amaga la piràmide misteriosa. Aventures, secrets, hores d’observa­ció.

Florent Lepeytre, il·lustrat per Virginie Vidal

A partir de 3 anys

La piràmide perduda

978-84-489-4707-1, 48 pàgines

 ¿Encara queden piràmides amagades sota la terra del desert? Si és així, només l’explorador més intrèpid de la història -en Roc Tempesta-ho pot descobrir! Quin secret ocult trobarà a la tomba de Patufec III, el faraó més petit de l’antic Egipte? Es deu tractar d’una maledicció? D’una mòmia errant? O d’una troballa insospitada?

Joan de Déu Prats, il·lustrat per Òscar Sardà

A partir de 6 anys

 

El professor Sabatòtil i les piràmides d’Egipte

978-84-489-3076-9, 152 pàgines

El professor Sabatòtil viu aïllat en una casa sota terra al cap Norfeu, a un parell d’hores a peu de Cadaqués. Uns diuen que és un savi i uns altres que és un vell sonat. Al poble hi viuen la Cristina, en Víctor i en Celoni. Un dia van a conèixer el professor. Descobreixen que la seva casa és com un museu.

El professor col·lecciona objectes de tots els llocs del món i de totes les èpoques. Però n’hi ha un de molt especial que desitjaria tenir, i propo­sa als nens d’anar a buscar-lo. És un amulet sa­grat egipci. Per aconseguir-lo, hauran de viatjar milers d’anys enrere en el temps...

Jordi Ortiz, il·lustrat per Jordi Sunyer

A partir de 8 anys

 

Mòmies al descobert

978-84-489-5574-8, 32 pàgines

Editorial Barcanova publica, en col·laboració amb The British Museum, un llibre que respon a moltes de les pre­guntes que els nens i nenes es fan quan descobreixen aquesta cultura plena de jeroglífics, taüts daurats, ani­mals extraordinaris i històries d’arrels gairebé mítiques.

Les il·lustracions de Tom Froese mostren, amb un estil precís, com es preparaven les mòmies, què passava amb els òrgans dels difunts embalsamats, com s’embenaven els cossos i quins eren els rituals dels funerals. Més a prop dels nostres dies, els dibuixos ens mostren l’aparició dels lladres de mòmies i n’ofereixen algunes de les més famoses.

Traducció de Núria Ventosa, il·lustrat per Tom Froese

A partir de 8 anys

Tutankamon. El descobriment de la tomba

978-84-489-5578-6

192 pàgines

 L’acció de la novel·la es desenvolupa en dues èpoques de la història d’Egipte: una en el 1922, any en què l’arqueòleg Howard Carter va descobrir, a la Vall dels Reis, la tom­ba del jove faró Tutankamon, i l’altra, uns quants segles abans, durant la dinastia XVIII de l’antic Egipte, temps en què va governar Tutankamon. Després de diversos anys perseguint el seu somni, Howard Carter va descobrir la tomba de Tutankamon. Quan l’arqueòleg va obrir la porta segellada de la tomba, va poder confirmar que el sarcòfag que hi havia a l’interior era el del faraó Tutankamon. La notícia va fer la volta al món. Era la primera vegada que algú contemplava un aixovar funerari complet de l’Egipte faraònic que no havia estat víctima ni dels saquejadors ni dels lladres. 2022 centenari del descobriment de la tomba de Tutankamon.

Maria Carme Roca

A partir de 12 anys

Les ales d’Isis

978-84-489-5390-4 , 136 pagines

La introvertida Ada Kitab, juntament amb la Robin i la Sun, són les intrèpides bibliotecàries que formen «Les troballibres». Aquestes noies es dediquen a recuperar do­cuments valuosos que han estat robats i venuts al mercat negre. No els havien encarregat cap cas que valgués la pena, fins que els demanen de recuperar Les ales d’Isis, la troballa més important de la història de l’antic Egipte. En la recerca, «Les troballibres» acabaran immerses en una aventura que les portarà al Caire, on els esperen enigmes i perills, que els faran descobrir que les coses no sempre són el que semblen. I l’Ada, paral·lelament, iniciarà un viatge acompanyada de Serkhi I, un príncep egipci que va viure fa tres mil·lennis, que la conduirà a capbussar-se en les ombres de la seva personalitat i a omplir el buit que ocupa el seu cor.

Marta Colomé Romera

A partir de 12 anys

El nostre blog