Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
facebook twitter pinterest linkedin

Lectures d'estiu per als més grans

Tanquem la trilogia de recomanacions estivals amb una selecció immillorable per a l’alumnat de Secundària! Es tracta d’uns llibres ideals per a tots aquells lectors i lectores interessats en la literatura juvenil i fantàstica, tant d’autors locals com internacionals.

28-06-2021

Lectures d'estiu per als més grans

Si el que voleu és aprofitar l’estiu per viatjar i descobrir nous mons, aquesta és la vostra llista: agències de viatges molt especials, escoles plenes d’enginys mecànics, una Barcelona distòpica o futurs imperfectes són només algunes de les propostes que hi trobareu. I recordeu, tant la fantasia com la ficció anticipada serveixen per a un propòsit ben clar: ser un mirall de la societat i ensenyar-nos a buscar la millor versió possible d’aquesta. Gaudiu de l’estiu i bones lectures!

Primer d'ESO

    La balada dels unicorns

    Ledicia Costas

    978-84-489-4765-1

L’Escola d’Artefactes i Oficis acull, en el Londres victorià, els joves més brillants. Són capaços de crear cases     motoritzades, barrets voladors i un munt de ginys. L’Àgata McLeod és una jove inventora i una de les millors alumnes, però hi ha moltes coses que desconeix de la institució i del seu passat. Ens trobem en una època alternativa en què la màgia i l’steampunk viuen en una perfecta harmonia, criatures mixtes conviuen amb criatures amb parts del cos mecàniques, amb persones amb tatuatges màgics... I hi ha un assassí que roba l’ànima de les seves víctimes amb un artefacte.

AltresMons. Agència de viatges

  1. D. Lapinski

978-84-489-5297-6

Quan la Flick Hudson arriba, per casualitat, a l’Agència de viatges Altresmons, descobreix un secret meravellós: hi ha centenars de mons a només uns quants passos del nostre. L’única cosa que has de fer per arribar-hi és saltar a la maleta adequada. És llavors quan la Flick rep la invitació d’unir-se a la Societat Altresmons com a exploradora. El que la Flick no sap és que el cor d’Altresmons, la Ciutat de les Cinc Llums, està en perill. Els edificis, i fins i tot els carrers, estan desapareixent misteriosament. En una carrera contra rellotge, la Flick haurà de viatjar a mons inexplorats per trobar la manera d’arreglar la Ciutat de les Cinc Llums abans que es col·lapsi... fent desaparèixer també el nostre món.

Segon d'ESO

Like. Blau

Gemma Pasqual

978-84-489-5198-6

En un món distòpic on la natura ha desaparegut, tot és artificial. Per aconseguir likes, has de ser un bon ciutadà, complir totes les regles i suggeriments, i esdevenir popular i simpàtic en una societat en què mana l’estètica, que només permet l’ús de dos colors: el blanc i el blau. No hi ha llibres, no hi ha música, ningú no es qüestiona res, la paraula mort no existeix en el vocabulari. Ningú no es mira als ulls, tothom interactua mitjançant les pantalles.

     Jules Verne i la vida secreta de les dones planta

    Ledicia Costas

    978-84-489-4884-9

La família de la Violeta amaga un secret mil·lenari que ha aconseguit mantenir en secret fins ara… Què pot ser? Alhora, Jules Verne, el cèlebre escriptor, ha desembarcat al port de Vigo amb una maleta i un munt de preguntes. Ho vol saber tot de les dones planta… Misteri, aventura i màgia ancestral en un trepidant viatge contra rellotge.

Tercer d'ESO

Camins de nit

Raimon Portell

978-84-489-4292-2

Primera part de la trilogia «La llum d’Artús», guardonat amb el prestigiós Premi Llibreter.

La Rut ha de fugir. De qui? Cap on? Per què? El lector sap el mateix que ella. Sap que no té cap altra opció, però no sap el motiu. Arrossega més incerteses que respostes. Els secrets envolten, fins i tot, aquells que ajuden la Rut, com el professor Argimon, en Marc l’Anxova... Quin interès poden tenir en la noia els qui la busquen? On ha d’anar? Per què? No tot es resol en el primer llibre. Però algunes preguntes sí que queden resoltes, encara que les respostes no sempre són les que ens agradarien.

Ready-Cassandra

Madeleine Féret- Fleury & Marushka Hullot-Guiot

978-84-489-5190-0

La sèrie «READY» us presenta una nova manera d’afrontar la lectura! En part llibre-joc, en part tria la teva aventura; ets el o la protagonista d’unes històries que mai no us deixaran indiferent.

Fa temps que experimentes visions i premonicions. Somies amb persones que tenen poders estranys, els ulls de les quals brillen en la foscor. No ho has explicat a ningú, ni tan sols al teu pare ni als teus amics. Tens por que et prenguin per boja. Aquesta nit, però, tot canviarà. Quan tornes del cinema, tens un accident. Et despertes, sola, en un furgó militar. No saps on et porten, però ets conscient que estàs en perill. Davant teu tens dues opcions que et portaran o bé a la victòria o bé a la derrota: demanar ajuda o fingir que estàs inconscient. Prendràs les decisions correctes? No ho oblidis: si vols fugir, l’única sortida ets tu. Ready?

Quart d'ESO

Ready Jules

Madeleine Féret- Fleury & Marushka Hullot-Guiot

978-84-489-4943-3

 Converteix-te en el protagonista de la història i tria la teva pròpia aventura. Vigila! Pren les decisions adequades o la teva vida pot córrer perill.

Divendres, a Vilamort, és nit de jocs làser. Tots et consideren el setciències del curs, encara que amb una pistola làser a la mà ets imbatible! I els teus companys de classe, que sovint es burlen de tu, ni s’ho imaginen... Però, en pocs segons, la nit es torna estranya. Els llums s’apaguen. Un crit s’eleva en la foscor. T’acostes i descobreixes un jugador a terra i... un grup de guineus que et miren amb uns ulls brillants. Només tens una idea al cap: fugir. Davant teu tens dues possibilitats, totes dues igual de perilloses: endinsar-te al bosc o dirigir-te a casa travessant els camps de conreu. Has de decidir-te!

El nostre blog