Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
facebook twitter pinterest linkedin

La guia dels futurs egiptòlegs

L’any del centenari del descobriment de la tomba de Tutankamon, a càrrec de Howard Carter, és el moment més adient per saber més coses sobre el món egipci.

19-10-2022

La guia dels futurs egiptòlegs

Fa més de 5.000 anys va començar a desenvolupar-se, al nord d’Àfrica, una civilització que assoliria gran fites a tots els camps del saber. La creença en una vida més enllà de la mort va possibilitar tot un art funerari del qual les mòmies són la imatge més coneguda en el nostre temps.

Encara avui romanen misteris sense resoldre al voltant d’aquestes habilitats a l’hora de preparar els cossos per al viatge més fascinant cap a l’eternitat. Qualsevol viatge a Egipte passa, indefectiblement, per una visita a les piràmides i als temples dedicats als faraons i els seus acompanyants. Els museus europeus acullen algunes de les peces més famoses, fruit de la rapinya de les campanyes militars i arqueològiques del passat.

I el públic de totes les edats queda fascinat per tota aquesta ciència de l’embalsamament, que ha aconseguit que arribin, als nostres dies, restes de persones que van viure fa més de 3.000 anys.

Editorial Barcanova publica, en col·laboració amb The British Museum, un llibre que respon a moltes de les preguntes que els nens i nenes es fan quan descobreixen aquesta cultura plena de jeroglífics, taüts daurats, animals extraordinaris i històries d’arrels gairebé mítiques.

Les il·lustracions de Tom Froese mostren, amb un estil precís, com es preparaven les mòmies, què passava amb els òrgans dels difunts embalsamats, com s’embenaven els cossos i quins eren els rituals dels funerals. Més a prop dels nostres dies, els dibuixos ens mostren l’aparició dels lladres de mòmies i n’ofereixen algunes de les més famoses.

Vet aquí, doncs, un llibre fascinant per a nens i nenes a partir de 8 anys.

Sección

8-anys

¿Te gustaría saber más sobre este libro?

Ir a la ficha

El nostre blog