Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
facebook twitter pinterest linkedin

Joies que cal protegir

Els paratges naturals més increïbles del planeta es poden trobar en un llibre. Ana Alonso ens convida a fer un viatge inoblidable i, en aquesta travessia, l’acompanya la il·lustradora Violeta Monreal, que hi posa llum i color.

16-05-2022

Joies que cal protegir

Editorial Barcanova presenta Tresors naturals que hem de protegir, un llibre ple de meravelles, un catàleg d’indrets ben coneguts per animals i plantes, on l’ésser humà no sempre es mou amb el respecte que aquests mereixen. Per això, les autores ens conviden a tenir cura de les tres lleis bàsiques de la natura: respectar-la, perquè en aquest espai hi som convidats; conservar-la, perquè hi estem de pas, i escoltar la veu del cor del nostre planeta per aprendre a tenir cura del que ens envolta.

La tria que ha fet Ana Alonso viatja des de boscos màgics, com el de Merlí, a la Bretanya francesa, fins a illes llunyanes com Bora Bora o fins a mars de sal d’un blanc intensíssim, com el Salar de Uyuni a Bolívia. És un recorregut que s’enriqueix amb llegendes, proverbis, curiositats i descripcions acurades dels animals i plantes més significatius de cada zona.

La llum tan característica amb la qual Violeta Monreal fa reviure aquests paisatges ens convida a passar les pàgines i a aturar-nos en els petits detalls que fan, de cada làmina, una finestra oberta al món. En aquest llibre, tot està expressat en grau superlatiu: la muntanya més alta, la badia més sorprenent, les coves més fresques o l’abisme més profund.

Tothom està convidat a iniciar aquest viatge per fer realitat aquell proverbi celta que diu:
«Els peus et portaran allà on tinguis el cor».

Temas

No ficción

¿Te gustaría saber más sobre este libro?

Ir a la ficha

El nostre blog