Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
facebook twitter pinterest linkedin

Ens ha deixat Miguel López, El Hematocrítico

La inesperada notícia de la mort de Miguel López, El Hematocrítico, ens ha deixat sense paraules. Amb només 47 anys, ha marxat un amic, un autor excepcional i un mestre que coneixia com ningú els seus lectors.

28-11-2023

Ens ha deixat Miguel López, El Hematocrítico

Nascut a la Corunya el 1976, durant molts anys es va dedicar a l'ensenyament a la seva ciutat natal, exercint de mestre d'Educació Infantil, Anglès i Primària. Va crear diversos projectes d'humor a internet de gran repercussió, com Drama en el Portal o El Hematocrítico del Arte, fins que el 2014 va començar la seva carrera com a autor de llibres infantils amb Feliç Feroç, que es va convertir en un èxit instantani dins i fora del nostre país, amb desenes de milers de lectors i el reconeixement de la crítica i premis com els White Ravens o Cuatrogatos. El 2021, a més a més, va rebre el premi Vila d'Ibi per la seva novel·la infantil Doña Problemas, il·lustrada per Paco Roca, i en la continuació del qual es trobava treballant en aquests moments.

 

Fins avui, no ha parat de publicar llibres infantils, alguns d'ells pertanyents a l'univers d'El Bosc dels Contes, amb il·lustracions d'Alberto Vázquez i Mar Villar, i altres projectes nous com Los Hematitos, la col·lecció de còmics Llegendes del Pati en col·laboració amb Albert Monteys... Ha recorregut multitud de centres escolars i fires del llibre coneixent els seus lectors, i conquerint el cor de tots aquells que es creuaven al seu camí gràcies al seu bon tarannà i el seu humor contagiós.

 

A més de mestre i escriptor, El Hematocrítico era molt popular a les xarxes socials i en mitjans de comunicació. Va crear al costat del seu amic Noel Ceballos Los hermanos Podcast, ha publicat llibres per a adults, escrivia articles sobre educació, i la seva visió de l'ensenyament i l'actualitat sempre era lúcida, fent ús de l'humor com a eina per transmetre reflexions valuoses.

 

Amb la seva mort, els seus amics, lectors i editors perdem algú molt especial a les nostres vides: una font de vitalitat, humor esbojarrat i imaginació desbocada. Ens perdrem moltes d'aquelles històries que guardava al cap i amb les quals sempre ens alegrava el dia, i aquells llibres i artistes que vam descobrir gràcies a les seves recomanacions. Però són tants els moments que atresorem amb ell, que ens acompanyarà sempre.

Sección

Noticias

Temas

El nostre blog