Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
facebook twitter pinterest linkedin

El llibre del planeta

Tots sabem que l’any 2020 no va ser possible viatjar gaire més enllà del nostre rebedor. Potser és per això que aquest 2021 tenim més ganes que mai de visitar paisatges llunyans, països estranys, conèixer gent diferent.

11-03-2021

El llibre del planeta

Però no sembla que la vida ens ho estigui posant fàcil, oi? Encara avui dia ens veiem força limitats per les restriccions actuals i esperem amb ànsia el moment de poder mirar cap al futur amb més optimisme.

 I d’optimisme, de viatges i de mirades cap al futur és del que parla el llibre Si vens a la Terra, de Sophie Blackall. Podem afirmar, sense cap mena de dubte, que és un dels nostres llibres preferits d’aquest any. L’autora, d’origen australià, amb més de 30 llibres infantils publicats, que figura habitualment en les llistes de best-sellers del The New York Times, va decidir que era necessari crear una nova guia il·lustrada del nostre món, o, el que és el mateix, un llibre positiu que ens fes entendre que vivim en llocs molt diversos, en tota mena de cases i en tota mena de famílies. Tots som diferents, i tots som interessants. I tots compartim una cosa molt bonica: el nostre planeta.

 Inspirada pels centenars de nens i nenes que va conèixer en els viatges que va fer arreu del món quan col·laborava amb Unicef i amb Save the Children, Sophie Blackall ha escrit i ha dibuixat una magnífica guia sobre casa nostra, el nostre planeta. El llibre, que ha estat escollit com un dels 10 millors títols infantils de l’any, segons Time Magazine, The New York Times, Publishers Weekly i The Wall Street Journal, és considerat unànimement com la seva millor obra. Una lectura atenta d’aquest llibre ens fa descobrir  una infinitat de detalls que ens endinsen en el seu univers particular –que no deixa de ser el nostre– passat per un filtre d’intimitat i amabilitat. Al cap i a la fi, es tracta d’un llibre ideal per compartir amb estranys, visitants, vells i nous amics, una obra en què les diferències sumen a l’hora de revelar una família humana que habita en un planeta preciós.

 Però no és tan sols un recull d’informació; és una crida per tenir cura de la Terra, del medi ambient, i per cuidar-nos i protegir-nos els uns als altres. I, tot i que el missatge és capital, les il·lustracions són el que fan que el llibre Si vens a la Terra pertanyi a una categoria superior. La seva autora, en cada pàgina, cada composició, cada minúscul detall, ens encisa amb el seu estil dolç i commovedor. Es tracta  d’una obra, a tots els efectes, indispensable.

 Ja és disponible, a les vostres llibreries de proximitat, des del 4 de març de 2021. La traducció és de Muntsa Fernández.

Sección

6-anys

El nostre blog