Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
facebook twitter pinterest linkedin

Editorial Barcanova aconsegueix dos Premis «Atrapallibres»

Dos títols publicats per Editorial Barcanova han estat guardonats avui amb el Premi «Atrapallibres», a la gala final celebrada a la ciutat de Manresa.

11-06-2024

Editorial Barcanova aconsegueix dos Premis «Atrapallibres»

Contes de casa, de Salvador Comelles i Sandra Aguilar (categoria 9 anys), i Fora de lloc, de Lucy Knisley (categoria 10 anys), són les obres editades per Barcanova que han resultat guanyadores de la 19a edició del Premi «Atrapallibres». En la categoria d'11-12 anys, el guardonat ha estat Filstrup de Jaume Copons i Òscar Julve.

Aquest reconeixement, juntament amb el Premi «Protagonista Jove» (que arriba a la 28a edició), estan promoguts per l’IBBYcat – Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. Tots dos són els únics guardons en què milers de lectors -a partir de tot un curs ple d’activitats que fomenten la seva formació literària- llegeixen, analitzen i voten quines són les millors obres de literatura infantil i juvenil en català.

Tal com anuncia la nota de premsa de l’IBBYcat , “aquest és el veredicte dels més de 14.000 infants i joves que enguany han participat en aquest certamen únic dels Països Catalans, que té per objectiu promoure la lectura de qualitat en llengua catalana i fomentar la formació literària d’infants i joves entre 9 i 16 anys, tot convidant-los a ser el jurat que avalua les obres que opten als premis”.

Contes de casa, del qual ja ha sortit la segona edició, és un recull de relats breus que ens descobreix que tots el objectes poden amagar històries increïbles. No cal anar gaire lluny perquè passin coses. Les il·lustracions de Sandra Aguilar, a més a més, ens regalen la màgia que produeixen aquestes descobertes.

Fora de lloc es una novel·la gràfica de Lucy Knisley, autora supervendes del The New York Times, que tracta sobre la família i la pertinença a aquesta. La dibuixant, que és la mateixa autora, basteix una història inspirada en la seva pròpia infància i la va mostrant en unes delicioses vinyetes que combina amb dibuixos. Ho presenta tot en un quadernet molt personal. L'obra, que ja s’ha reeditat també, es reprèn en el llibre Mossegar la poma, de la mateixa autora.

Sección

Temas

El nostre blog