Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
facebook twitter pinterest linkedin

Divertida i fresca, «Tot esperant la fi del món» arriba a les llibreries

Com cada any durant aquestes dates, Editorial Barcanova publica la novel·la guanyadora del Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya. Aquest any, el guardonat ha estat Francesc Puigpelat, amb la seva obra “Tot esperant la fi del món”, ja disponible a les llibreries.

15-11-2023

Divertida i fresca, «Tot esperant la fi del món» arriba a les llibreries

Francesc Puigpelat és un autor amb experiència i guardonat amb nombroses de les seves obres, que en aquest cas presenta molts dels temes que preocupen al jovent d’avui dia dins d’una aventura divertida i moderna, ideal per lectors a partir de 12 anys:

«Tot esperant la fi del món» és un relat que s’inicia amb la interpretació errònia que la Fiona, la protagonista, fa d’un fragment d’un correu electrònic i que la portarà a creure que ha arribat la fi del món, obligant-la a preparar-se per afrontar la situació. A l’estil dels missatges incomplets sobre els quals Jules Verne començà alguna de les seves obres, l’escriptor Francesc Puigpelat bastirà una narració intel·ligent que recull algunes de les qüestions que interessaran al lector jove actual: la relació amb pares i amics, el primer bes, Internet, la importància d’interpretar correctament fets i missatges, l’ecoansietat (en aquest cas asteroideansietat), la finitud, la capacitat de supervivència, l’autosuficiència o el cinema catastrofista. 

El relat, compost d’aparents banalitats que en realitat oculten decisions notables i moltes sorpreses, va portant el lector en el viatge que farà Fiona, resignada positivament, en l’assumpció de la imminent fi de tot el que coneix. El deliri benvolent de la protagonista i les situacions que preveu, mantindrà l’interès del lector al llarg d’una novel·la en la qual destaquen el ritme, la ironia, la intel·ligència i el bon humor.

Francesc Puigpelat va néixer a Balaguer, La Noguera, l’any 1959. Llicenciat en filosofia, ha treballat com a periodista per diaris com El País, La Vanguardia, El Periódico o l’Avui. Professor de la Universitat Politècnica de Catalunya i de la Universitat Ramon Llull, s’inicià en la novel·la amb l’obra Els altres (1993) i prosseguí amb Jocs de corrupció (1996, premi Joanot Martorell), Apocalipsi blanc (1999, premi Josep Pla), Roger de Flor, el lleó de Constantinoble (2003, premi Josep Pin i Soler), Els llops (2005, premi Carlemany), El retorn de Macbeth (2013, premi de novel·la Ciutat d’Alzira 2012), Els últims dies del general Prim (2014), La pista d’una morta (premi Gregal 2017), Història d’una dona en un Seat 600 (2019) i La nedadora (2019, premi Carlemany). L’any 2020 guanyà el premi Ferran Canyameres de novel·la amb El dia que Josep Pla va bufetejar Adolf Hitler.

Ha conreat el gènere infantil i juvenil amb les obres Romeu i Julieta. Segona part (2014, premi Ramon Muntaner), El nen que va xatejar amb Jack Sparrow (2015), La nena que es va convertir en mòbil (2015, premi Josep Maria Folch i Torres), La Liliana al país de les coses perdudes (2017, premi Carmesina), La ciutat secreta del Tokbal (2017, premi Gran Angular) i Cançons llunàtiques (2020 premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre dels premis Ciutat d’Alzira).

Temas

Fantasía

¿Te gustaría saber más sobre este libro?

Ir a la ficha

El nostre blog