Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
facebook twitter pinterest linkedin

2 d’abril, el nostre dia

Des de 1967 The International Board on Books for Young People (IBBY) celebra el 2 d’abril el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, però... per què aquest dia i no un altre?

 

29-03-2022

2 d’abril, el nostre dia

L’explicació és senzilla: un 2 d’abril de l’any 1805 va néixer l’escriptor danès Hans Christian Andersen, famós pels seus contes per a nens i nenes, i entre els quals destaquen els següents: «L’aneguet lleig», «La sireneta» o «El soldadet de plom».

Aquest últim és un dels relats que apareixen en Ralet, Ralet, un llibre per a primers lectors que presenta una selecció de contes clàssics i actuals, molt il·lustrats, pensats per afavorir la lectura autònoma dels infants que comencen a llegir. Cada doble pàgina exposa el text d’una manera breu i escrit en dues modalitats de lletra: de pal i lligada. Aquest és el nostre particular homenatge a l’immortal escriptor danès: podeu veure, en l’enllaç següent, l’actriu Gisela Llimona explicant el conte sobre el soldadet de plom que va perdre una cama.

I, per commemorar aquest dia tan especial, tenim altres títols amb alguns del personatges més famosos de la literatura: Sherlock Holmes, el fantasma de Canterville i un lladre que està de moda gràcies a la televisió: Arsène Lupin. La col·lecció «Clàssics a Mida» ofereix tres llibres imprescindibles per endinsar-se en la lectura.  

Sherlock Holmes ens captiva, aquesta vegada, amb els seus millors casos. A través de les sis obres que hem seleccionat, fem un recorregut per trenta anys de serveis en defensa de la llei i de l’ordre, com a assessor de la policia, la qual supera en talent i en sagacitat. Cap crim no queda sense resoldre si ell s’encarrega d’investigar-lo per esbrinar-ne els misteris. I, alhora, coneixem els personatges que van marcant la seva vida: el seu inseparable amic, el doctor Watson; el seu germà Mycroft; el seu amor ideal, Irene Adler; i el seu acèrrim enemic, el professor Moriarty, amb el qual mantindrà una mortal baralla a la vora d’una impressionant cascada a Suïssa. En sortirà viu? T’animem a obrir el llibre Els millors casos de Sherlock Holmes, que, de segur, que t’atraurà fins a l’última pàgina.

El fantasma de Canterville és el principal relat de la selecció de contes que hem fet d’Oscar Wilde. Quan el senyor Hiram B. Otis, va comprar Canterville Chase, tothom va advertir-lo que feia una bogeria, perquè no hi havia dubte que el lloc estava embruixat. A la mansió hi habitava, des de temps immemorables, el fantasma de Lord Simon Canterville, que va veure, com el seu poder sobre els vius es va esfumar quan es van s’instal·lar al castell els Otis, una família gens supersticiosa

Arsène Lupin, el lladre més perillós de tot França, ha estat atrapat per la policia, però el fet d’estar entre reixes no és cap impediment perquè el cavaller lladre continuï amb les seves aventures. Enlluernar riques hereves, assaltar un castell inexpugnable, venjar una infàmia del passat, o enfrontar-se al mateix Sherlock Holmes seran només algunes de les peripècies en les quals es veurà embolicat el cèlebre Arsène Lupin. En aquest llibre hi ha recollides algunes de les seves narracions més famoses, que ajudaran a conèixer aquest personatge que tanta fama va proporcionar a Maurice Leblanc.

Sección

Noticias

Temas

Relatos

El nostre blog