Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
Per molts anys!

Per molts anys!

Il·lustrador/a Carme Solé Vendrell

Aquest llibre és un recull de poemes de Miquel Martí i Pol, dividit en dues parts. D'una banda, Per molts anys! presenta un poema per a cada un dels mesos de l'any, tot aportant un munt d'informacions sobre les festes pròpies de cada mes.

Aquest llibre és un recull de poemes de Miquel Martí i Pol, dividit en dues parts. D'una banda, Per molts anys! presenta un poema per a cada un dels mesos de l'any, tot aportant un munt d'informacions sobre les festes pròpies de cada mes. De l'altra, Bon profit! és un conjunt de poemes al voltant de diferents plats, dolços o salats, que acostumen a ser del gust dels infants. Cada poema va acompanyat d'un dibuix de Carme Solé Vendrell, que el complementa amb enginy i bon humor. El llibre inclou un CD amb tots els poemes, amb música, guitarra i veu de Toti Soler i veu de Cinta Massip. Aquesta edició vol ser un homenatge a Miquel Martí i Pol, un poeta que, com diu Ramon Besora en el pròleg, "s'ha sentit sempre molt a prop dels infants".

Format

Miquel Martí i Pol

Miquel Martí i Pol (Roda de Ter, 1929 - 2004) ha estat, sens dubte, el poeta català més llegit, conegut i estimat de la poesia catalana contemporània. La seva va ser una poesia d'arrel autobiogràfica (la "poesia de l'experiència") marcada per la malaltia que va patir durant la segona part de la seva vida (esclerosi múltiple) i pels fets històrics que li van tocar de viure (la dictadura franquista). Al llarg de la seva vida va rebre incomptables premis, com el de la crítica l'any 1978 per ESTIMADA MARTA, el poemari amorós més llegit de la poesia catalana contemporània, o el Premi Ciutat de Barcelona (1981) per L'ÀMBIT DE TOTS ELS ÀMBITS, segurament la seva obra més divulgada. L'any 1991 va ser reconegut amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. Poeta del poble i arrelat a la terra, els últims anys de la seva vida va rebre el reconeixement unànime del món acadèmic (Doctor Honoris Causa per la Universitat Autònoma de Barcelona) i sobretot l'estima dels lectors i del públic a través dels moltíssims homenatges populars, recitals, lectures poètiques, etc. de què va ser objecte.

Carme Solé Vendrell

Libros similares