Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
Palestina, simfonia de la terra

Palestina, simfonia de la terra

Autor/a Anna Tortajada

L'Arik és un jove músic israelià membre d'una família que ha viscut en aquells territoris des de molt abans de la creació de l'Estat d'Israel.
L'Arik és un jove músic israelià membre d'una família que ha viscut en aquells territoris des de molt abans de la creació de l'Estat d'Israel. La Djamil·la és una noia palestina que malviu refugiada amb els seus prop de Ramal·la. Tots dos pateixen les conseqüències d'un llarg conflicte enquistat.
La Djamil·la en té prou de viure cada dia angoixada pels seus dos germans; sobretot pel gran, cada vegada més proper als grups extremistes. L'avi Adnan i la mare intenten que la família es mantingui unida i amb un bri d'esperança davant la forçada absència del pare. La Djamil·la té una veu prodigiosa que li fa somiar: voldria estudiar cant.
L'Arik es debat entre el fanatisme de l'oncle Ariel -sionista convençut que acaba d'arribar dels Estats Units i vol aconseguir el somni del Gran Israel mitjançant l'ocupació i la força- i els pares, defensors actius de la coexistència pacífica. En la música del seu violoncel troba la força per mantenir-se ferm en les seves conviccions.
Els durs esdeveniments que els afecten, faran prendre consciència a tots dos del seu compromís en la construcció de la pau i la convicència. En aquest context, el taller de música de la West-Eastern Divan Orchestra, fundat per l'argentinoisraelià Daniel Barenboim i el palestí Edward Said, pren un protagonisme singular.
Format

Anna Tortajada

Lloc de naixement: Sabadell Obres publicades: "Crònica d'una reina", "Filles de la sorra" i "Per fi, Brasil". Aspectes a destacar: Des de la seva tornada d'Alemanya, on va viure quatre anys, s'ha dedicat a la traducció literària i a la literatura. El seu esperit viatger i el seu interès per la realitat social d'altres països la van animar a emprendre un arriscat viatge a l'Afganistan, l'estiu de 2000. "El crit silenciat", és el testimoni de primera mà d'aquella experiència. També col·labora en espais d'opinió de diversos mitjans de comunicació amb articles periodístics i intervencions radiofòniques. Algunes de les seves obres ha estat traduïdes a altres llengües.

Recursos

Libros similares