Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
El joc de la Guineu

El joc de la Guineu

Il·lustrador/a Jordi Vila Delclòs

A la casa de colònies de Cal Rei, al municipi de Santa Maria del Camí, ha arribat un grup de nois i noies per passar-hi uns quants dies de colònies.

A la casa de colònies de Cal Rei, al municipi de Santa Maria del Camí, ha arribat un grup de nois i noies per passar-hi uns quants dies de colònies. Els monitors han ideat un joc per posar a prova els dots detectivescos del grup, han seleccionat un dels alumnes perquè sigui la Guineu i li han donat un munt de papers amb una lletra G vermella pintada, que haurà d'anar deixant pels llocs més inversemblants. Aquells que s'atreveixin a delatar algun dels seus companys com «la Guineu» i no ho puguin demostrar, quedaran fora del joc. La tensió de l'enigma es manté al llarg de la novel·la, però l'Iu Quatrecases, el noi que explica tots els fets d'aquelles colònies, es troba immers en un altre misteri molt més tenebrós i tèrbol.A prop de la casa de colònies hi ha l'ermita de Sant Silvestre en un estat lamentable de conservació. L'antic cementiri que s'aixeca al seu costat ha sofert actes de vandalisme irreverent que han deixat al descobert els taüts dels nínxols, amb les restes humanes que contenien escampades pertot arreu. Una de les tombes obertes conté un esquelet sense crani, i la seva làpida crida l'atenció de l'Iu que, de mica en mica, va descobrint una història antiga de revenges i terror que va succeir en aquell mateix indret.Les dues narracions es barregen amb un ritme intens que farà difícil deixar la lectura. Qui serà la misteriosa Guineu? Com es resoldrà el misteri del taüt sense crani?

Format

Xavier Hernàndez Ventosa

Lloc de naixement: Vilafranca del Penedès (el 2 de Novembre de 1945) Nom i cognoms: Xavier Hernàndez Ventosa Titulació acadèmica: Llicenciat en Filologia Romànica (Hispàniques) per la Universitat de Barcelona. Mestre de Català. Lloc de treball: IES "Eugeni d'Ors" de Vilafranca del Penedès. Premis obtinguts: Columna Jove per COM LA TERRA VOL LA PLUJA Obres publicades: EL SEGREST DE LA XUFLES; EL SECUESTRO DE PIZCA; EL NOI DE MASSA LLUNY; LA NIT QUE VAN PLORAR PER MI; COM LA TERRA VOL LA PLUJA; LA LLUM DE MAIG I L'ARC DE SANT MARTÍ: ELS VENTS, QUE ELS TANQUIN!; SI LA PAULINA S'ENFADA, EL RIURE SE LI ESCAPA; L'ARNAU I EL VOLCÀ.

Jordi Vila Delclòs

Recursos

Libros similares