Menu
No trobes el que busques? Cerca avançada
El gat negre i altres relats

El gat negre i altres relats

Autor/a Edgar Allan Poe
Traductor/a Josep Vallverdú

Un dels trets més característics en el tractament del terror dins l'obra narrativa d'Edgar Allan Poe és la barreja d'elements pròpiament terrorífics amb altres que només ho són només d'una manera indirecta.

Un dels trets més característics en el tractament del terror dins l'obra narrativa d'Edgar Allan Poe és la barreja d'elements pròpiament terrorífics amb altres que només ho són només d'una manera indirecta. En els relats que integren aquest volum -entre els qual es troben alguns dels més memorables de l'autor- hi ha tot un ventall de maneres d'apropar-se a la literatura de terror: espais tancats, amors fúnebres, tombes, cadàvers, i també la típica opressió psicològica que prové d'allò que és extraordinari: allò que va més enllà dels sentits i de la lògica.

Format

Edgar Allan Poe

Edgar Allan Poe (Boston, 1809 - Baltimore, 1849). Orfe de mare i abandonat pel pare quan Edgar tenia un any, va ser adoptat per un negociant de tabac, John Allan, que li va proporcionar una acurada educació als Estats Units, i després, a Escòcia i Anglaterra, on va conèixer la literatura romàntica del moment. A la Universitat va ser un estudiant brillant però busca-raons, i va contreure molts deutes. Expulsat de la Universitat, es va allistar a l'exèrcit. A Nova York, va publicar un primer volum de versos i va començar a escriure per a diverses publicacions. Ben aviat, Edgar Allan Poe va ser considerat un dels crítics, escriptors i conferenciants més importants del moment. Tot i això, la seva afició a l'alcohol el va portar a un procés d'autodestrucció que, al capdavall, li va causar la mort: va morir de "delirium tremens" en un hospital de Baltimore.

Recursos

Libros similares